Панирано заешко с бекон и винен сос
Манджа от заешко със зеленчуци и сини сливи.
Бон Апети
Излъчен на 01.03.2017
Готвим си заешко месо с основен стремеж ястието да е вкусно и крехко. Затова овкусеното месо със сол и пипер се овалва в брашно и се пържи преди да влезе за същинското си готвене във фурната. За компания на зайчето приготвяме и запръжка от моркови, лук, целина и чесън, в която добавяме бекон, за да разведри малко иначе сухото по своята текстура месо. В тигана при зеленчуците добавяме и червено вино, което придава онзи специфичен аромат на гозбата, който ни напомня за бабината кухня.
Накрая прехвърляме панираното заешко месо заедно със зеленчуците и винения сос в гювеч или тава, добавяме мащерка и дафинов лист, които да придадат завършеност на ястието и отгоре заливаме с накиснати в бренди сушени сини сливи. Ето я и класиката от заешко месо със сушени плодове, бекон и винен сос, просто обогатена с добавката на още малко зеленчуци. Запичаме всичко заедно за 2:30 часа и манджата е готова. Може да се сервира с наситнен пресен магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ