Панирани свински филенца с кашкавал
Пържено свинско с коричка от галета и кашкавал.
Необходими продукти:
- 400 г парче свинско месо без кост
- 1 яйце
- 1 ч.ч. брашно
- сол и бял пипер на вкус
- 2 ч.ч. галета (с готовност за още, ако потрябва)
- 100 г кашкавал или друго жълто сирене по избор (пармезан, чедър, твърда моцарела)
- олио за пържене
- лимони и чеснов сос за поднасяне по желание
Начин на приготвяне:
1. Нарежете свинското на тънки пържолки. Ако са по-дебели, можете да овкусите със сол и пипер и да начукате.
2. Разбийте яйцето в купичка и добавете 2 с.л. вода.
3. Смесете брашното в чиния със сол и бял пипер.
4. Изсипете галетата в друга чиния. Редосайте вътре кашкавала на ситно ренде.
5. Пригответе си чиния за вадене, застлана с домакинска хартия. Сгорещете олиото в тиган.
6. Овалвайте всяко парче месо първо в брашно, след това в яйце и на финала в галета с кашкавал.
7. Пържете на умерен огън така, че коричката да остава златиста и да не прегаря, а вътрешността да се сготви добре. Ако трябва разрежете някое от парчетата (но не първото), за да проверите как се получава.
8. Вадете в чинията, застлана с домакинска хартия. След няколко минути можете да прехвърлите в чиниите за поднасяне.
9. Сервирайте с лимон за покапване или с чеснов сос за потапяне. Идеално мезенце или основно е.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ