Панирани пици от лаваш с картофи и колбас
Панирани банички от лаваш с плънка от месо и картофи.
Необходими продукти:
- 1 голяма лаваш или голяма и дебела къпана кора за баница
- 300 г картофи
- 40 г масло
- сол и пипер
- 80 г кашкавал
- 250 г шунка или бекон
- 1 глава лук
- 2 яйца
- олио за пърженето
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите и ги обелете.
2. Докато картофите се варят нарежете на кубчета колбаса, а лука наситнете.
3. Сгорещете 2 с.л. олио, запържете лука до златисто, а след това добавете и колбаса да се жарне за 2-3 минути.
4. Още топлите картофи намачкайте на пюре с маслото, сол и пипер и малко мляко при необходимост.
5. Смесете картофеното пюре със запръжката и разбъркайте хубаво.
6. Разстелете лаваша или кората за баница и отгоре намажете с картофената смес. Поръсете рендосания кашкавал.
7. Завийте на нестегнато руло с ширина около 8-10 см.
8. Нарежете напречно на рулца с ширина около 5-6 см.
9. Разбийте яйцата в купа. Олиото сгорещете в тиган - трябва ви мазнина колкото да покрива дъното.
10. Овалвайте всяко рулце в разбитите яйца хубаво и след това пържете двустранно на умерен огън за по около 4-5 минути от страна. Златистата коричка е показател за готовност; прегорялата - за силен котлон. Вадете върху домакинска хартия или салфетка.
11. Сервирайте по желание с майонезен или млечно-чеснов сос.
Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ