Панирани пилешки хапки със сусам и чили
Пилешки мезенца с пикантна нотка и сусамова коричка.
Необходими продукти:
- 500 грама пилешко филе
- 7 с.л. сусам
- 5 с.л. брашно
- 1 яйце
- сол и черен пипер на вкус
- няколко капки чили сос или лютивка по желание
- растителна мазнина (ако ще пържите)
Начин на приготвяне:
1. Почистете пилешкото филе и го нарежете на ленти с дебелина около 1 см.
2. Обтрийте със сол, пипер и лют сос и приберете в хладилника за минимум час да се овкуси.
3. В една чиния сипете брашното, във втора - сусамовите зърна, а в купичка разбийте яйцето.
4. Овалвайте всяка мръвка първо в брашно, после в яйце и накрая - в сусам.
5. Имате два варианта - да наредите пилешките месца в застлана с хартиено фолио тавичка и да запечете за 30 минути на 200 градуса. Можете също така да изпържите на маслена баня.
6. Поднесете с любимия сос - майонеза, млечен, чеснов, кетчуп, горчица.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ