Регистрация

Панирани пилешки филенца в чесново масло

Панирани пилешки филенца в чесново масло
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1137

Пържени пилешки хапки в масло с чесън и риган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г пилешко филе
  • 1/2 ч.л. млян черен пипер
  • 1/2 ч.л. сол
  • 3 с.л. брашно
  • 6-8 с.л. олио
  • 50 г масло
  • 5-6 скилидки чесън + 1 ч.л. брашно или царевично нишесте
  • 2 ч.л. сух риган
  • 100 мл вода

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото филе нарежете на едри хапки без да начуквате и изтънявате, за да остане сочно. Прехвърлете в купа, поръсете със солта и пипер и разбъркайте. Можете да приберете в хладилник или директно да преминете към готвенето.

2. В найлонов плик сипете брашното, изсипете пилешките филенца вътре и оформете на балон. Друсайте 1-2 минути докато по месото полепне точно толкова брашно, колкото му е необходимо.

3. Сипете олиото в голям тиган и сгорещете на умерен огън. Подредете пилешките хапки в тигана и гответе по 6 минути от страна, след което обръщайте и гответе и от другата страна още толкова. Извадете в отделен съд.

4. Чесъна наситнете. Пуснете маслото в тигана и леко намалете огъня. Щом се разтопи, изсипете наситнения чесън и ригана. Гответе и бъркайте 2 минути. Поръсете брашно или нишесте и гответе още 1 минута.

5. Залейте с водата и бъркайте докато закъкри. Върнете пилешкото в тигана и бъркайте няколко минути. След това пресипете в чиния и поднесете.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта