Панирани пилешки филенца в чесново масло
Пържени пилешки хапки в масло с чесън и риган.
Необходими продукти:
- 800 г пилешко филе
- 1/2 ч.л. млян черен пипер
- 1/2 ч.л. сол
- 3 с.л. брашно
- 6-8 с.л. олио
- 50 г масло
- 5-6 скилидки чесън + 1 ч.л. брашно или царевично нишесте
- 2 ч.л. сух риган
- 100 мл вода
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото филе нарежете на едри хапки без да начуквате и изтънявате, за да остане сочно. Прехвърлете в купа, поръсете със солта и пипер и разбъркайте. Можете да приберете в хладилник или директно да преминете към готвенето.
2. В найлонов плик сипете брашното, изсипете пилешките филенца вътре и оформете на балон. Друсайте 1-2 минути докато по месото полепне точно толкова брашно, колкото му е необходимо.
3. Сипете олиото в голям тиган и сгорещете на умерен огън. Подредете пилешките хапки в тигана и гответе по 6 минути от страна, след което обръщайте и гответе и от другата страна още толкова. Извадете в отделен съд.
4. Чесъна наситнете. Пуснете маслото в тигана и леко намалете огъня. Щом се разтопи, изсипете наситнения чесън и ригана. Гответе и бъркайте 2 минути. Поръсете брашно или нишесте и гответе още 1 минута.
5. Залейте с водата и бъркайте докато закъкри. Върнете пилешкото в тигана и бъркайте няколко минути. След това пресипете в чиния и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ