Регистрация

Панирани пилешки филенца в чесново масло

Панирани пилешки филенца в чесново масло
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1211

Пържени пилешки хапки в масло с чесън и риган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г пилешко филе
  • 1/2 ч.л. млян черен пипер
  • 1/2 ч.л. сол
  • 3 с.л. брашно
  • 6-8 с.л. олио
  • 50 г масло
  • 5-6 скилидки чесън + 1 ч.л. брашно или царевично нишесте
  • 2 ч.л. сух риган
  • 100 мл вода

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото филе нарежете на едри хапки без да начуквате и изтънявате, за да остане сочно. Прехвърлете в купа, поръсете със солта и пипер и разбъркайте. Можете да приберете в хладилник или директно да преминете към готвенето.

2. В найлонов плик сипете брашното, изсипете пилешките филенца вътре и оформете на балон. Друсайте 1-2 минути докато по месото полепне точно толкова брашно, колкото му е необходимо.

3. Сипете олиото в голям тиган и сгорещете на умерен огън. Подредете пилешките хапки в тигана и гответе по 6 минути от страна, след което обръщайте и гответе и от другата страна още толкова. Извадете в отделен съд.

4. Чесъна наситнете. Пуснете маслото в тигана и леко намалете огъня. Щом се разтопи, изсипете наситнения чесън и ригана. Гответе и бъркайте 2 минути. Поръсете брашно или нишесте и гответе още 1 минута.

5. Залейте с водата и бъркайте докато закъкри. Върнете пилешкото в тигана и бъркайте няколко минути. След това пресипете в чиния и поднесете.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 30
  2. 844
  3. Чили
  4. 98
  5. CA
  6. 700
  7. вечеря
  8. жените
  9. Гювечета
  10. 888

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта