Панирани пилешки филенца в корнфлейкс
Панирано пилешко в корнфлейкс - иделно мезе за бира.
Необходими продукти:
- 1 кг пилешки гърди филе
- 1 ч.л. червен пипер
- 1/2 ч.л. куркума
- 1/2 ч.л. сух кориандър
- 1,5 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. захар
- 1-2 скилидки намачкан чесън
- 1 с.л. оцет
- 300 мл вода
- 270 г неподсладен царевичен флейкс (корнфлейкс)
- 3 яйца
- 1/2 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. лют пипер
- 150 г брашно (бяло)
- олио за пържене на маслена баня (около 800-1000 мл)
Начин на приготвяне:
1. В голяма стъклена купа смесете пипера, куркумата, кориандъра, солта и захарта. Разбъркайте. Добавете намачкания на паста чесън и оцета и разбъркайте до получаването на полусуха кашичка. След това постепенно, бъркайки, налейте водата.
2. Пилешките филета нарежете на едри хапки. Пуснете в купата с вода и подправки и оставете в хладилник да се мариноват за минимум 3 часа.
3. Царевичните люспи (корнфлейкса) изсипете в купата на чопъра или натрошете с точилка в найлонов плик. Прехвърлете в чиния.
4. В друг съд си сипете брашното. В трети разбийте яйцата със солта и лютия пипер.
5. Взимайте парче от пилешкото, овалвайте първо в брашно, после в яйце и на финала в царевичен флейкс.
6. Пускайте в добре сгорещено олио на умерен огън да се пържи на маслена баня за 7-8 минути или докато прецените, че е готово. Ако коричката изгаря, намалете огъня.
7. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия.
8. Поднесете по желание с чеснов, майонезен или доматен сос. Чаша бира се връзва идеално.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ