Регистрация

Панирани пилешки дробчета с лук и чесън

Панирани пилешки дробчета с лук и чесън
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1236

Пържени дробчета с панировка и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500-600 г пилешки дробчета
  • 2/3 ч.л. сол
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с.л. царевично или картофено нишесте
  • 1 яйце
  • 2-3 глави лук (зависи колко лук желаете)
  • олио

Начин на приготвяне:

1. Пилешките дробчета прехвърлете в купа, посипете със сол и пипер, добавете намачкания чесън и нишестето и разбъркайте.

2. Чукнете яйцето и разбъркайте отново. Оставете така за час да се овкусят.

3. Лука нарежете на полумесеци и запържете в 2-3 с.л. олио до златисто. Махнете от тигана и заделете.

4. Сипете още мазнина в тигана, сгорещете на умерен огън и започнете да пържите дробчетата, като слагате индивидуално всяко с щипка или лъжица и отделяте едно от друго, ако се слепят заради яйцето. Пържете по около 3-4 минути от страна и вадете в чиния.

5. Когато сте готови с всички дробчета, намалете огъня, махнете от мазнината в тигана, ако е останало много, и върнете дробчетата и лука заедно. Гответе 2 минути при постоянно бъркане. Ако имате капак, захлупете, изключете котлона и оставете да се задушат заедно с лука за още 2-3 минути.

6. По желание добавете още подправки - чесън на прах, лют пипер, черен пипер или допълнително сол. Направете го докато обединявате дробчетата и лука.

7. Поднесете топли и хапвайте с удоволствие и чаша червено вино по желание.

 

 

Източник: YouTube/ДНЕВНИК ДОМОХАЗЯЙКИ

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта