Панирани пилешки дробчета с лук и чесън
Пържени дробчета с панировка и лук.
Необходими продукти:
- 500-600 г пилешки дробчета
- 2/3 ч.л. сол
- 1 ч.л. червен пипер
- 2 скилидки чесън
- 1 с.л. царевично или картофено нишесте
- 1 яйце
- 2-3 глави лук (зависи колко лук желаете)
- олио
Начин на приготвяне:
1. Пилешките дробчета прехвърлете в купа, посипете със сол и пипер, добавете намачкания чесън и нишестето и разбъркайте.
2. Чукнете яйцето и разбъркайте отново. Оставете така за час да се овкусят.
3. Лука нарежете на полумесеци и запържете в 2-3 с.л. олио до златисто. Махнете от тигана и заделете.
4. Сипете още мазнина в тигана, сгорещете на умерен огън и започнете да пържите дробчетата, като слагате индивидуално всяко с щипка или лъжица и отделяте едно от друго, ако се слепят заради яйцето. Пържете по около 3-4 минути от страна и вадете в чиния.
5. Когато сте готови с всички дробчета, намалете огъня, махнете от мазнината в тигана, ако е останало много, и върнете дробчетата и лука заедно. Гответе 2 минути при постоянно бъркане. Ако имате капак, захлупете, изключете котлона и оставете да се задушат заедно с лука за още 2-3 минути.
6. По желание добавете още подправки - чесън на прах, лют пипер, черен пипер или допълнително сол. Направете го докато обединявате дробчетата и лука.
7. Поднесете топли и хапвайте с удоволствие и чаша червено вино по желание.
Източник: YouTube/ДНЕВНИК ДОМОХАЗЯЙКИ
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ