Панирани пилешки гърди с многостепенна гарнитура
Пилешки шницели със задушени зеленчуци и инстантна туршия от краставица и червен лук.
Панирано пилешко филе с хрупкава коричка, лек чеснов дъх и лимонова пикантност, поднесено с гарнитура от задушени картофи и моркови с масло и магданоз и домашна туршия от краставици и червен лук, която се приготвя от пресни зеленчуци на момента - това сервира Миро от канала Готвене за начинаещи, като прекарва в кухнята по-малко от час и е готов с три пищни порции. Ето идея за семейна вечеря.
Пилешкото месо се начуква до изтъняване, но не се прекалява с него. След това се овкусява със сол и пипер и се накисва в прясно изцеден лимонов сок с намачкан в него чесън. И докато престоява 20-30 минути, се правят останалите заготовки. Картофите и морковите се режат на гредички и се слагат на котлона в тенджера с вода върху уред за готвене на пара. Оставят се за 20 минути, след това се долива вода и се доготвят.
Отделно краставицата и червения лук се режат на шайби. Кипва се оцет с вода, добавя се захар и сол и с тази марината се заливат краставиците с лук. Оставят се настрана, защото след 20-тина минути вече ще бъдат на туршия.
В чиния се изсипва брашно, в друга - галета, а в трета се разбива яйце. Пилешките филета се овалват първо в брашно, после в яйце и на финала в галета, към която можете да добавите червен пипер. Следва да престоят малко и после се пържат двустранно в сгорещено олио с малко масло. Вадят се в съд, застлан с домакинска хартия.
Към задушените картофи се моркови се добавя масло и наситнен копър. Разбърква се внимателно, посолява се на вкус и порцията може да се сглоби. За да не ви липсва компонентът сос - можете да си поднесете малка купичка с чеснов или майонезен сос, в който да топкате пилешкото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ