Регистрация

Панирани пилешки гърди с лют сос

Панирани пилешки гърди с лют сос
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1159

Пържено пилешко с коричка от брашно и пикантен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 пържоли от пилешки гърди (или комплект пилешки гърди, който да си нарежете на 4 филета у дома)
  • лют сос (между 1 и 4 с.л. в зависимост от степента на пикантност, която желаете)
  • сол и пипер
  • 6-8 с.л. брашно
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Пилешките филета обтрийте със сол и пипер и покапете с лют сос. Размажете соса по цялото протежение на месото и от двете страни, като използвате обратното на лъжица или пипате с ръка, но с ръкавица.

2. Завийте месото в купа със стреч фолио или приберете в найлонов плик. Може да остане така и да готвите чак на другия ден или да оставите да се маринова за 30 минути.

3. Изсипете брашното в чиния, добавете сол и пипер и разбъркайте. В тиган сгорещете олио - да покрива 2 пръста от дъното на съда.

4. Пържете на умерен огън двустранно за по 4 минути от страна или докато не прецените, че е готово. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия и попивайте с домакинска хартия изпържените месца, за да не са мазни.

5. Поднесете със зеленчуци и по желание с чеснов сос.

 

Източник: YouTube/Food101withDeronda

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта