Панирани пилешки бутчета с гъби
Пържени пилешки бутчета с доматен сос, гъбена запръжка и маслини.
Необходими продукти:
За месото:
- 4 пилешки бутчета
- 4 с.л. брашно
- сол и пипер
- 4 с.л. олио
За доматения сос:
- 1 консерва белени домати
- 2 глави лук
- 1 с.л. олио
- 1 с.л. захар
- 1/2 ч.л. сол
- 1/3 ч.л. черен пипер
- връзка пресен магданоз
За гъбената запръжка:
- 400 г пресни печурки
- 2 моркова
- 2 с.л. олио
- 1 глава лук
- сол и пипер на вкус
За поднасяне:
- 200 г маслини (каламата)
- пресен магданоз
Начин на приготвяне:
1. Пилешките бутчета обтрийте със сол и пипер, овъргаляйте в брашното и запържете в сгорещеното олио докато се образува хрупкава коричка. Гответе по 2 минути от страна. След това прехвърлете в тава и печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за 25 минути. За това време трябва да се справите с останалите компоненти на ястието.
2. Продължете с доматения сос като наситните главите лук и ги запържите в сгорещената мазнина. Доматите от консервата отцедете от соса, прехвърлете в купа и пюрирайте. Залейте с тях лука, когато започне да потъмнява. Добавете захарта, солта и пипер на вкус и гответе докато сосът се сгъсти. След това махнете от огъня и добавете наситнения магданоз.
3. Гъбите и морковите нарежете на тънки полумесеци, а лука наситнете. Сгорещете мазнината, гответе в нея лука за 2 минути, след това добавете морковите и гответе още 2 минути и после прибавете и гъбите. Гответе още 5-8 минути докато гъбите се сготвят. Овкусете със сол и пипер.
4. На дъното на индивидуални блюда разпределете соса. Върху него поставете по 1 бутче, отгоре залейте със запръжката и на финала поръсете маслините и украсете с пресен магданоз. Поднесете!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ