Панирани патладжани със сметанов сос
Пържени патладжани с копър, чесън и сметана.
Необходими продукти:
- 4 патладжана
- 250 мл заквасена сметана
- връзка зелен копър
- 4 скилидки чесън
- сол и подправки по желание
- 7 с.л. брашно
- олио
Начин на приготвяне:
1. Отрежете крайщата на патладжана, оформете го на надлъжни филийки с дебелина от 10-12 мм., оваляйте в брашно и изпържете в добре загрята мазнина. Извадете върху домакинска хартия, за да се отцеди излишното олио.
2. Направете соса като разбиете в заквасената сметана намачкания чесън, наситнения копър, сол и пиер, можете и лютичко да сложите, както и билки по желание.
3. Подредете патладжаните в широка плитка чиния и ги намажете от горната страна щедро със соса. Сервирайте с шпатула за по-лесно изгребване на лодките със соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ