Регистрация

Панирани патладжанени кубчета

Панирани патладжанени кубчета
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1341

Панирани патладжани на хапки в царевично нишесте по азиатски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 кг патладжани
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 2 ч.л. оризов оцет (може и балсамов или ябълков)
  • 100 г царевично нишесте (не брашно)
  • 200 мл олио
  • 50 мл сладко или сладко-пикантно чили

Начин на приготвяне:

1. Патладжаните обелете, разрежете на 3 части през ширината, след това на дълги парчета всяка част и после на кубчета. Трябва да се получат кубчета със страна около 2 см. - не ги ситнете прекалено.

2. Прехвърлете кубчетата в купа, поръсете със сол и чесън на прах, разбъркайте, залейте с оцета и разбъркайте отново.

3. В чиния изсипете царевичното нишесте. Взимайте част от кубчетата, овалвайте ги много добре, след това вадете в голяма цедка, гевгир или сито и оттрсъквайте.

4. Сгорещете олито в тиган добре на умерен огън. Пържете на 3-4 части патладжанените кубчета за по около минута - до придобиването на апетитен златист цвят.

5. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия.

6. Готовите кубчета прехвърлете в суха купа и залейте с чили сос - сладък или солен - вие избирате. Разбъркайте и поднесете.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта