Панирани кюфтета от пилешко месо
Лесно | Порции 4
| Видяна: 1709
Пържени кюфтета с пилешко и лук.
Необходими продукти:
- 600 г пилешки гърди
- 400 г месо от бутче
- 2 глави лук
- 4 скилидки чесън
- 1 яйце
- връзка магданоз
- 50 г бяло брашно
- 50 г царевично брашно
- сол, червен, черен и лют пипер на вкус
- кимион по желание
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. Минете през месомелачка последователно пилешките гърди, след това лука и чесъна, после магданоза и накрая бутчетата.
2. Смесете получената кайма с яйцето и подправки на вкус.
3. В плоска чиния смесете двата вида брашно.
4. Сгорещете мазнина в тиган и си застелете чиния с домакинска хартия, в която да вадите кюфтетата.
5. С намокрени ръце оформяйте кюфтета от каймата, топвайте ги в брашно и пържете двустранно на среден огън до готовност.
6. Поднесете с любимата гарнитура или прясна салата.
Най-важните съставки
брашно, кимион, лук, магданоз, олио, пилешка кайма, пилешки бутчета, пилешки гърди, пилешко месо, пилешко филе, сол, сол и пипер, царевично брашно, червен пипер, черен пипер, чесън, яйце
Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ