Регистрация

Панирани кашкавалчета на клечка

Панирани кашкавалчета на клечка
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1436

Хапки от паниран кашкавал по бърз начин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400-600 г твърдо жълто сирене на дебела плочка (или повече от една плочка)
  • 140 г брашно
  • 200 г галета
  • 2 яйца
  • олио за пържене
  • любимия сос (доматен, чеснов, майонезен) за поднасяне
  • шишове или дървени клечки за сладолед

Начин на приготвяне:

1. Охладете хубаво кашкавала, за да сте стегне максимално. Не го слагайте във фризера, за да не се втвърди прекалено много.

2. Набодете клечките във всяка плочка с отстояние около 3 см една от друга. След това нарежете. Получава се ексцентрична сиренена близалка. По желание можете отново да приберете в хладилник.

3. Във водна чаша сипете половината брашно, в друга - половината галета и в трета - разбийте двете яйца. В касерола сгорещете олио за пържене на маслена баня.

4. Хващайте за клечката всяко кашкавалче, топвайте първо в брашното, после в яйцето, на финала в галетата и пържете като застопорите клечката на борда на тигана, така че да не се топва в мазнината.

5. Готовите хапки вадете в съд, застлан с домакинска хартия.

6. Поднесете с любимия сос за топкане. Много ефектно предястие или мезенце.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта