Панирани кашкавалчета на клечка
Хапки от паниран кашкавал по бърз начин.
Необходими продукти:
- 400-600 г твърдо жълто сирене на дебела плочка (или повече от една плочка)
- 140 г брашно
- 200 г галета
- 2 яйца
- олио за пържене
- любимия сос (доматен, чеснов, майонезен) за поднасяне
- шишове или дървени клечки за сладолед
Начин на приготвяне:
1. Охладете хубаво кашкавала, за да сте стегне максимално. Не го слагайте във фризера, за да не се втвърди прекалено много.
2. Набодете клечките във всяка плочка с отстояние около 3 см една от друга. След това нарежете. Получава се ексцентрична сиренена близалка. По желание можете отново да приберете в хладилник.
3. Във водна чаша сипете половината брашно, в друга - половината галета и в трета - разбийте двете яйца. В касерола сгорещете олио за пържене на маслена баня.
4. Хващайте за клечката всяко кашкавалче, топвайте първо в брашното, после в яйцето, на финала в галетата и пържете като застопорите клечката на борда на тигана, така че да не се топва в мазнината.
5. Готовите хапки вадете в съд, застлан с домакинска хартия.
6. Поднесете с любимия сос за топкане. Много ефектно предястие или мезенце.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ