Панирани агнешки ребра с горчица
Печени агнешки ребра с коричка от подправки.
Необходими продукти:
- 1/2 ч.ч. галета
- 6 скилидки чесън
- сол и черен пипер на вкус
- пресен розмарин
- зехтин
- 2 парчета по 7 ребра агнешко
- 1 с.л. горчица
Начин на приготвяне:
1. Чесъна намачкайте на паста със сол, а розмарина наситнете. Месото обтрийте добре със сол и пипер.
2. В купа смесете чесъна, розмарина, галетата, 1/2 ч.л. сол. 1/2 ч.л. черен пипер и 2-3 с.л. зехтн. Трябва да се получи гъста лепкава смес.
3. Сгорещете голям тиган на силен огън и запечатайте двете парчета месо за по минута от страна. Махнете от огъня и оставете да починат за 2-3 минути. След това намажете с горчицата.
4. После с ръце нанесете панировката върху месото, като се стараете да залепне максимално. Стърчащите кокалчета увийте с алуминиево фолио, за да не изгорят при печенето и да придадат неприятен аромат на ястието.
5. Поставете ребрата едно срещу друго в тава. Сипете малко вода на дъното. След това увийте с алуминиево фолио и печете 45 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
6. Разгърнете фолиото (само голямото, без да разкривате кокалите) и допечете за 10-20 минути мръвките на 180 градуса. След изваждане оставете да почине няколко минути и сервирайте с все тавата, както е показано на снимката.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ