Регистрация

Чеснови крилца с мед и кетчуп

Чеснови крилца с мед и кетчуп
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 3207

Печени пилешки крилца с медена глазура, пикантен нюанс и азиатска нотка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

За мезе или основно, през лятото като компания на хладна бира или в студените дни с чаша вино, тези крилца се тачат вкъщи. А когато и децата ще хапват от тях, пикантният чили сос се заменя със сладък чили сос и отново всички са доволни.

Необходими продукти:

  • 2 кг пилешки крилца (само горна и средна част)
  • 6 скилидки чесън
  • 4 с.л. кетчуп
  • 2 с.л. соев сос
  • 2 с.л. кафява захар
  • 1 с.л. чили сос или лют сос по желание
  • 1 с.л. червен пипер – сладък

За глазурата:

  • 50 мл мед
  • 50 мл кетчуп
  • 1-2 с.л. лют сос или чили сос по желание
  • 1 с.л. соев сос
  • 1,5 с.л. оцет
  • семена сусам за поръсване по желание

Начин на приготвяне:

1. Разделете крилцата на горна и средна част и прехвърлете в купа.

2. В друг съд смесете кетчупа със захарта, чили соса, соевия сос, кетчупа червения пипер и намачкания чесън. Бъркайте докато захарта се поразтвори. Залейте с получената смес крилцата, разбъркайте, покрийте със стреч фолио, за да не умирише чесънът хладилника и приберете между 40 минути и 8 часа.

3. Подредете крилцата в голяма тава, застлана с хартия за печене или още по-добре – върху решетка, под която има тава. Може да са плътно едно до друго, но не и да се застъпват.

4. Пъхнете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15 минути. Извадете, обърнете с щипки крилцата и приберете във фурната за още 15 минути.

5. Докато чакате да се изпекат смесете в огнеупорна съдинка продуктите за глазурата и леко ги подгрейте, колкото медът да се втечни добре. След това леко охладете.

6. Докато изпечените крилца са още топли, ги прехвърлете в метална купа и залейте с медения сос. Разбъркайте взискателно, за да се овкусят равномерно.

7. Разпределете в индивидуални порции или в общо блюдо и по желание поръсете със семена сусам. Сервирайте с гарнитура по избор.

 

Печени крила с глазура

 

Крилца на фурна с мед

 

Техника за глазиране на пилешки крилца

 

Апетитни крилца по азиатски

 

Пилешки крилца с мед, соев сос, чесън и лют сос

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта