Регистрация

Панирана моцарела в ориз

Панирана моцарела в ориз
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1404

Пържена бейби моцарела в коричка от ориз и галета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 220 г ориз за ризото (най-добре арборио или балдо)
  • 100 г масло
  • 50 мл бяло вино
  • 750 мл бульон (домашен от предишно готвене или разтворени кубчета във вода)
  • 20-тина топчици бейби моцарела
  • 50 г пармезан
  • 10-тина пресни листенца босилек
  • сол и пипер на вкус
  • 2 яйца
  • 150 г галета
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото в голям тиган. Оризът НЕ се мие предварително.

2. Щом маслото се позагрее, изсипете в него ориза и пържете докато не стане прозрачен. След това налейте бялото вино и гответе на умерен огън около 2 минути, като разбърквате.

3. Налейте 1/4 (на око) от бульона (трябва да е парещ) и гответе докато зърната го поемат. После на око разделете останалия бульон и сипете половината от него. Гответе докато и той не се абсорбира и чак тогава налейте последния. Гответе докато оризът погълне течността и се развари хубаво. Ако е необходимо, добавете още малко бульон или вряла вода.

4. Рендосайте пармезана, а босилека - наситнете.

5. Махнете ориза от огъня и добавете в него пармезана и босилека, овкусете със сол и пипер. Разбърквайте докато пармезанът се разтопи напълно. След това оставете ориза да се охлади добре настрана. Трябва да стане лепкав.

6. Отцедете моцарелките от течността. Пригответе си разбито яйце в един съд. Не разбивайте двете яйца заедно, защото може да станат глетави от попадалата в тях галета. Така че просто имайте второ за всеки случай. Отделно си изсипете галетата в широка плоска чиния и си сипете олио в тиган. За изваждането си застелете чиния с домакинска хартия.

7. С мокри ръце оформяйте от ориза опаковка за всяко топченце моцарела. След това овалвайте хубаво в галета, после в яйце и пържете до позлатяване.

8. Готовите кюфтета от моцарела поднесете в компанията на листни зеленчуци и с резен лимон за покапване или млечен сос за потапяне.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта