Регистрация

Палачинково тирамису

Палачинково тирамису
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1546

Тирамису с палачинки или палачинкова торта тирамису.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За палачинките:

  • 2 ч.ч. брашно
  • 2 с.л. какао на прах
  • 1 пакет бакпулвер
  • 1/2 ч.л. сода
  • щипка сол
  • 1,5 ч.ч. мляко
  • 1/2 ч.ч. течна животинска сметана
  • 3 яйца
  • 50-80 г масло
  • 2 с.л. захар
  • ванилия на вкус
  • 4 с.л. готово кафе (разтворено нес или сварено еспресо)

За крема:

  • 125 г сирене маскарпоне
  • 1 ч.ч. течна животинска сметана
  • 50 г пудра захар
  • есенция ром

Начин на приготвяне:

1. Започвме от крема като разбиваме течната сметана на пяна със захарта. Не е нужно да става прекалено гъста. В отделна купа разбийте с миксер (но не с пасатор) маскарпонето. След това добавете сметаната и есенция ром и разбийте на гладък крем. Приберете в хладилника докато му дойде времето.

2. Пресейте брашното в купа с бакпулвера, солта и содата и добавете какао на прах. Смесете хубаво сухите съставки.

3. Разбийте 40 грама от маслото на стайна температура със захарта. Щом се образува бял крем, добавете яйцата, разбийтте отново, след това кафето и ванилията. Разбъркайте хубаво, сипете млякото и сметаната и пак смесете добре всичко. Смело си работете с миксер на ниска степен. После постепенно вкарайте сухите съставки при мокрите и бъркайте докато не се получи идеалното тесто за палачинки.

4. В тиган разтапяйте по малко масло и в него пържете дебели палачинки. Извадете в чиния и изчакайте да се охладят.

5. Сглобете тортата като сложите най-отгдолу палачинка, след това намажете с крем, после пак палачинка и пак крем... и така докато завършите с крем като намажете и стените на слдкиша.

6. Приберете в хладилник, за да се стеге хубаво и след това по желание украсете с декорация за сладкиши - шоколадови капки, крокант, топинг за сладоледи, дребни горски плодове - използвайте каквото ви се намира в шкафа или харесвате. Можете да поднесете с топка сладолед.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта