Палачинки с лук и моркови
Солени палачинки със зеленчукова запръжка.
Необходими продукти:
За палачинките:
- 5 яйца
- 2 ч.ч. брашно
- 2 с.л. захар
- щипка сол
- 1 ч.л. сода
- 0,5 ч.ч. растителна мазнина
- мляко (колкото поеме - около 450 мл)
За плънката:
- 4 глави лук
- 3 моркова
- 150 мл растителна мазнина
- масло за намачване на палачинките
- сол и пипер по желание
Начин на приготвяне:
1. Разбийте захарта, солта и яйцата заедно. Добавете содата.
2. Прибавяйте брашното към сместа докато се получи гъсто тесто. Така бучките ще се разпаднат по-лесно.
3. След като сте замесили гъстото тесто, започнете да го разводнявате с млякото до желаната консистенция - тя трябва да е течна, но не чак водниста.
4. Накрая добавете растителната мазнина.
5. Печете палачинките на тиган с незалепващо покритие без да го намазнявате. След това ги обтривайте с масло докато са топли.
6. Плънката пригответе като наситните лука и рендосате морковите на едро ренде.
7. Сгорещете мазнината, запържете лука и щом започне да покафенява, добавете и морковите да се пържат заедно. Прибавете сол и пипер на вкус. Можете да импровизирате и с парченца гъби или бекон.
8. Сервирайте и с любимия сос по желание. Да ви е сладко!
* На снимката палачинките са с поставена плънка в средата, а след това завити под формата на кошнички и захванати с малки гевречета. Ако намерите такива гевречета или си изпечете домашни, можете да опитате и този метод за декорация.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ