Палачинки от тиква без мляко
Тиквени палачинки, които можете да поднесете в сладък или солен вариант.
Необходими продукти:
- 1 парче тиква около 250 грама почистено количество
- 2 яйца
- сол
- 80 г брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- масло (може и растителна мазнина, ако искате ястието да е без лактоза)
Начин на приготвяне:
1. Тиквата почистете, обелете и рендосайте на едро ренде. Прехвърлете в купа.
2. Чукнете отгоре яйцата, добавете щипка сол и разбъркайте.
3. Пресейте брашното с бакпулвера и мешайте с вилица или шпатула докато продуктите се смесят хубаво.
4. Нагрейте тиган на среден огън, намажете дъното с масло и със супена лъжица сипете на три места по 1,5 с.л. от сместа. След това с обратното на лъжицата заравнете, за да се получат сплеснати дебели палачинки.
5. Печете за по около 4-5 минути от страна и още толкова от другата страна. След изваждане преди да сложите новата порция, не забравайте да намажете с масло.
6. Поднесете с топинг по желание - подхожда си както със сирена, така и с мед, мармалад, течен шоколад, бита сметана. Финалът е въпрос на вкус.
Източник: YouTube/Schnelle Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ