Палачинка на фурна в солен и сладък вариант
Печена палачинка с бекон и зеленчуци или палачинка с плодове, кленов сироп и пудра захар.
Два вида палачинки, които се пекат на фурна откриваме в канала Tasty, където идеите за лесна, вкусна и модерна храна подканят да бъдат сготвени. От една и съща основа веднъж правим палачинка с лук, бекон, спанак и батат (или морков), а друг път - палачинка с боровинково сладко и кленов сироп. Ако се чудите коя от двете да си спретнете, можете да изпечете и двата варианта. Пък за следващия път ще си изберете от опит.
Първо в блендера се слагат яйцата, брашното, млякото и щипка сол. Ако ще правите сладка палачинка, може и малко ванилия. Пюрира се до гладкост. В тиган се разтапя масло, излива се сместа и се вкарва във фурната за 20-тина минути.
През това време се прави топинга за солената - наситнява се и се запържва бекон, след това лук шалот и чесън, а после и кубчета батат или морков със спанак. Можете да добавите още царевица, розички броколи, грах или друг зеленчук. Отделно се пошират или запържват яйца. Всичко това се разпределя върху солената палачинка, а отгоре можете да поръсите мащерка или наситнен пресен лук, както и да доовкусите със сол и пипер.
Ако правите слдкия палачинков пай в тигана, в който ще печете (с огнеупорна дръжка) се разтапя маслото и към него се добавя кипнато боровинково (или друг вид) сладко с кленов сироп. Отгоре се излива сместа и се пече. Преди поднасяне се поръсва с пудра захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ