Регистрация

Пай с тиквички и резене

Пай с тиквички и резене
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3934

Солен пай без месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 180 г пшенично брашно
  • 60 г студено масло, нарязано на филии
  • 5-6 с.л. кисело мляко

За топинга:

  • ½ грудка резене, нарязана на филии
  • 1 тиквичка, нарязана на филии
  • 2 разбити яйца
  • 100 мл прясно мляко
  • 100 г извара
  • 1 с.л. сос песто
  • щипка индийско орехче
  • ½ ч.л. бял пипер
  • 1 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Омесете брашното с маслото, докато се смесят и не останат големи буци.

2. Добавете киселото мляко към тестото и месете, докато то стане хомогенно. Не месете прекалено много, защото топлината от ръцете ви може да развали тестото.

3. Сложете тестото в хладилника за най-малко 30 мин.

4. Междувременно запържете резенето и тиквичката за 2-3 мин. След това отстранете тигана от котлона и оставете зеленчуците да изстинат.

5. Смесете яйцата, прясното мляко, изварата, индийското орехче и белия пипер и разбъркайте хубаво.

6. Извадете тестото от хладилника, разточете го и го сложете в тава.

7. Печете 15 мин. в предварително загрята до 180°С фурна.

8. Извадете тавата от фурната, намажете със сос „Песто“, покрийте с резенето и тиквичките, полейте с яйчно-млечната смес.

9. Печете още 20 мин.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта