Регистрация

Осемпластов руски ордьовър с пилешко

Осемпластов руски ордьовър с пилешко
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 2499

Руско зимно мезе с месо, картофи, краставички, яйца, кашкавал и майонеза в стил руска салата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 комплект пилешки гърди - сварени
  • 4 варени яйца
  • 200 грама кашкавал
  • 2 варени картофа
  • 150 грама орехи
  • 4-6 кисели краставички
  • 1 глава лук
  • 1 опаковка майонеза
  • сол на вкус

Начин на приготвяне

1. Този ордьовър се прави на пластове и за него ви е нужна голяма купа или плато. На първи ред рендосайте сварените картофи, осолете ги на вкус и ги намажете с майонеза.

2. Нарежете пилешките гърди на малки хапки. Сложете половината, осолете и намажете с майонеза.

3. Нарежете на кубчета киселите краставички, сложете ги в салатата и ги покрийте с майонеза.

4. На четвърти слой прибавете другата половина пилешко месо и го овкусете със сол и майонеза.

5. Нарежете лука на ситно. Кипнете 300 мл вода и залейте с нея лука. Оставете за 15 минути да се задушава, за да си пусне лютивината, след това отцедете и добавете в салатата. Покрийте с майонеза.

6. Настържете кашкавала. Сложете майонеза и върху него.

7. Настържете яйцата и ги намажете с майонеза.

8. Осмият пласт е последен. Идва ред на орехите. Счукайте ги в хаванче или ги смелете в чопър и поръсете с тях осемпластовия ордьовър.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта