Осемпластов руски ордьовър с пилешко
Руско зимно мезе с месо, картофи, краставички, яйца, кашкавал и майонеза в стил руска салата.
Необходими продукти:
- 1 комплект пилешки гърди - сварени
- 4 варени яйца
- 200 грама кашкавал
- 2 варени картофа
- 150 грама орехи
- 4-6 кисели краставички
- 1 глава лук
- 1 опаковка майонеза
- сол на вкус
Начин на приготвяне
1. Този ордьовър се прави на пластове и за него ви е нужна голяма купа или плато. На първи ред рендосайте сварените картофи, осолете ги на вкус и ги намажете с майонеза.
2. Нарежете пилешките гърди на малки хапки. Сложете половината, осолете и намажете с майонеза.
3. Нарежете на кубчета киселите краставички, сложете ги в салатата и ги покрийте с майонеза.
4. На четвърти слой прибавете другата половина пилешко месо и го овкусете със сол и майонеза.
5. Нарежете лука на ситно. Кипнете 300 мл вода и залейте с нея лука. Оставете за 15 минути да се задушава, за да си пусне лютивината, след това отцедете и добавете в салатата. Покрийте с майонеза.
6. Настържете кашкавала. Сложете майонеза и върху него.
7. Настържете яйцата и ги намажете с майонеза.
8. Осмият пласт е последен. Идва ред на орехите. Счукайте ги в хаванче или ги смелете в чопър и поръсете с тях осемпластовия ордьовър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ