Ориз с гъби, свинско и зеле
Средно | Порции 4
| Видяна: 4207
Китайски ориз със скариди, месо, гъби и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 с.л. сушени скариди
- 8 гъби шийтаке, почистени, без стеблата и нарязани на филийки (или сушени китайски гъби, накиснати и нарязани на кубчета)
- 1/2 глава зеле, измито и нарязано на тънки ленти
- 250 г нетлъсто свинско
- 3 с.л. светъл соев сос (по желание)
- 2.5 ч.ч. ориз
- пипер, на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сварете ориза в уреда за варене.
2. Сгорещете олио и добавете скаридите, свинското, гъбите, светлия соев сос и пържете, като разбърквате за 2-3 мин. (Ако използвате сготвено месо, го добавете накрая.)
3. Добавете зелето и пържете още 2-3 мин.
4. Оставете да се готви на слаб огън до омекване на всички продукти.
5. Когато оризът се е сварил, прехвърлете месната смес в уреда.
6. Разбъркайте и поднесете.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ