Тофу с ананас в уок
Тофу с чушки и бял ориз.
Необходими продукти:
За маринатата:
- 1/2 чаша ябълков оцет
- 2 супена лъжица оризов оцет
- 4 скилидки счукан чесън
- 1/2 нарязан на ситно лук
- вода
- 1 опаковка тофу, добре изцедено
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица сусамово олио
- 1 ананас, нарязан на тънки шайби
- 1/2 купичка червена чушка
- 1/2 купичка жълта чушка
- 1/4 купичка пресен лук нарязан на ситно
- 1/4 купичка нарязан лук
- 2 скилидки счукан чесън
- 1 супена лъжица захар
- 2 супени лъжици соев сос
- бял ориз
Начин на приготвяне:
На маринатата:
1. Разрежете на триъгълници тофуто. В тефлонов тиган изпържете парчетата тофу без мазнина на средновисока температура.
2. Пържете до златисто кафяво, докато течността от тофуто се изцеди и се изпари. Натиснете с шпатула, за да изцедите добре течността, внимавайте да не раздробите тофуто.
3. В дълбока купа добавете всички съставки от марината и тофуто. Сипете отгоре вода, докато покрие всички продукти. Оставете в хладилник за около половин час.
Пържене:
1. В голям тиган уок загрейте мазнината до средно висока температура. Запържете чесъна и лука, бъркайте докато омекнат.
2. Добавете червените, жълтите чушки и пресния лук, пържете 3 минути.
3. Изсипете захарта и соевия сос, после сложете тофуто и ананаса, пържете още 5-8 минути.
4. Изсипете сместа върху канапе от бял ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ