Регистрация

Тофу с ананас в уок

Тофу с ананас в уок
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3648

Тофу с чушки и бял ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За маринатата:

  • 1/2 чаша ябълков оцет
  • 2 супена лъжица оризов оцет
  • 4 скилидки счукан чесън
  • 1/2 нарязан на ситно лук
  • вода
  • 1 опаковка тофу, добре изцедено
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 супена лъжица сусамово олио
  • 1 ананас, нарязан на тънки шайби
  • 1/2 купичка червена чушка
  • 1/2 купичка жълта чушка
  • 1/4 купичка пресен лук нарязан на ситно
  • 1/4 купичка нарязан лук
  • 2 скилидки счукан чесън
  • 1 супена лъжица захар
  • 2 супени лъжици соев сос
  • бял ориз

Начин на приготвяне:

На маринатата:

1. Разрежете на триъгълници тофуто. В тефлонов тиган изпържете парчетата тофу без мазнина на средновисока температура.

2. Пържете до златисто кафяво, докато течността от тофуто се изцеди и се изпари. Натиснете с шпатула, за да изцедите добре течността, внимавайте да не раздробите тофуто.

3. В дълбока купа добавете всички съставки от марината и тофуто. Сипете отгоре вода, докато покрие всички продукти. Оставете в хладилник за около половин час.

Пържене:

1. В голям тиган уок загрейте мазнината до средно висока температура. Запържете чесъна и лука, бъркайте докато омекнат.

2. Добавете червените, жълтите чушки и пресния лук, пържете 3 минути.

3. Изсипете захарта и соевия сос, после сложете тофуто и ананаса, пържете още 5-8 минути.

4. Изсипете сместа върху канапе от бял ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. сом
  2. дъвка
  3. 10
  4. ориз
  5. виц
  6. нина
  7. за
  8. тур
  9. ПИЛЕ
  10. ча

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта