Оризови спагети с телешки хапки и зеленчуци
Китайски спагети с месо, лук и чушки.
Необходими продукти:
- 250 г оризови спагети
- 800 г телешко месо
- 2 глави лук
- 4 скилидки чесън
- 2-3 чушки
- 2 с.л. кафява захар
- 1/3 ч.л. чили на люспи
- тиквичка по желание
- 20 мл вода
- 4 с.л. олио
- 3 с.л. доматена паста
- 5-7 с.л. соев сос
- сусам и кориандър за поръсване по желание
Начин на приготвяне:
1. Сварете оризовите спагети като ги пуснете в кипнала вода и държите вътре според описанието на опаковката (5-10 минути).
2. Телешкото месо нарежете на хапчици, чушката на ленти, лука - на полумесеци. Чесъна наситнете.
3. Сгорещете 1 с.л. олио в тиган и запечатайте телешките мръвки. Извадете в отделна чиния.
4. Налейте в тигана останалата мазнина и запържете в нея лука и чесъна. Щом лукът позлатее, добавете и чушките и гответе докато леко омекнат. Ако слагате тиквичка - сега е моментът да я прибавите, нарязана на лентички.
5. Залейте с доматената паста, добавете 2-3 с.л. вода и върнете месото в ястието. Поръсете със захарта, овкусете със соевия сос и оставете да покъкри 2-3 минути. Щом проверите мръвка телешко и ви се стори, че е готово, можете да махнете от огъня.
6. Разпределете спагетите в индивидуални порции и отгоре полейте с телешкото. Поръсете семена сусам и листенца кориандър по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ