Ориенталска салата с карфиол и нахут
Печен карфиол с нахут и млечен сос.
Бон Апети
Излъчен на 03.10.2016
Правим арабска салата от карфиолени розички. Това е пикантно предястие, което може да се похвали, че е нискокалорично, здравословно, засищащо, екстравагантно и доста вкусно. Карфиолът се запича на фурна като предварително е овкусен с чесън, бял сусам и чили на прах. След това се смесва с отцедените семена нахут от консерва, както и зеленища - в лицето на пресен босилек и магданоз. Салатата се залива с млечно-таханов сос, направен от кисело мляко, тахан и лимонов сок. По желание на финала можете да поръсите с още лют пипер. Вижте как точно се готви всичко стъпка по стъпка във видеото:
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ