Кюфтета от карфиол и картофи
Пържени златисти хапки от картофено пюре с намачкан карфиол.
Необходими продукти:
- ½ кг картофи
- ½ кг карфиол
- 1 яйце
- 1 глава кромид лук
- 1 с.л. брашно
- 1 с.л. джоджън
- ½ ч.л. черен пипер
- ½ ч.л. сол
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сварете картофите и карфиола. Сложете ги в купа и ги намачкайте, докато се получи гъста смес. Добавете към нея ситно нарязания лук, брашното, яйцето и подправките и разбъркайте всички продукти.
Загрейте олио в тигана. Не много - винаги може да добавите още в процеса на гответе. Гребвайте със супена лъжица от сместа и добавяйте в загрятата мазнина. Може леко да ги натискате отгоре, за да се оформят като кюфтенца. Пържат се много бързо - по 1 минута от всяка страна.
Готовите хапки може да гарнирате с млечен или чеснов сос или да ги хапвате просто така или пък да поднесете като гарнитура. Много са вкусни.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ