Регистрация

Броколи с карфиол на пара



Броколи с карфиол на пара
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 5394

Здравословни зеленчуци на пара с трохи Полонез.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон апети

Излъчен на 10.01.2017

Готвим зеленчуци на пара по полска рецепта за здравословна храна или пък нискокалорично ястие или гарнитура. В началото няма нищо необичайно - моркови, броколи и карфиол се нарязват и се готвят на пара до омекване. Те обаче се поднасят с трохи Полонез, които придават особена апетитност на ястието. Ако сте строги вегетарианци, спрете рецептата дотук. Ако пък си хапвате и животински продукти - вижте сега:

Полонез се прави като в масло се запържват хлебни трохи. След като покафенеят, към тях се прибавя за съвсем кратко нарязано на ситно сварено яйце. След дръпване от котлона при трохите и яйцето се наместват пресни листенца магданоз и босилек, които правят притурката към ястието още по-ароматна и свежа.

А сега можете да поднесете зеленчуците, поръсени с тази шантава и вкусна идилия и да се порадвате на богатство от вкусове, аромати, хрупкавост и мекота. Вижте във видеото как точно се готви това ястие:

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта