Регистрация

Оригинални спагети Карбонара с яйчена заливка

Оригинални спагети Карбонара с яйчена заливка
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 1924

Паста с бекон и яйчен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г бекон
  • 30 г масло
  • 2 скилидки чесън
  • 4 литра вода
  • 1 с.л. сол
  • 1 с.л. олио
  • 400 г спагети
  • 1 яйце
  • 3 жълтъка
  • сол и пипер
  • 100 г пармезан

Начин на приготвяне:

1. Бекона нарежете на кубчета, а чесъна наситнете. Сгорещете в тиган 10 г масло и запържете в него бекона и чесъна.

2. Кипнете водата, разтворете в нея солта, добавете олиото и пуснете пастата да се вари, колкото време е указано на опаковката.

3. През това време рендосайте пармезана и разбийте в купа жълтъците и яйцето. Към яйчената смес добавете около 20 г пармезан и овкусете със сол и пипер.

4. Прецедете пастата през гевгир, като си запазите водата от варенето. Подгрейте отново бекона в тигана.

5. Добавете спагетите, сложете останалото масло, налейте 1-2 черпака от водата на варенето и залейте с яйцата. Гответе 2 минути. Добавете половината от останалия пармезан, разбърквайте и гответе още 2 минути като подправите със сол и пипер при нужда и налеете още бульон, ако този изври.

6. Сервирайте пастата с поръска от останалия пармезан.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта