Орехови скариди
Средно | Порции 2
| Видяна: 2714
Панирани скариди с майонезен сос.
Необходими продукти:
- 20 скариди (почистени и срязани като пеперуда)
- царевично нишесте
- олио за пържене
- лека майонеза
- мед
- орехи за поръсване
- маруля за украса
Начин на приготвяне:
1. Овкусете скаридите със сол и бял пипер и оставете в хладилника за 1 час.
2. Покрийте скаридите с царевично нишесте.
3. Загрейте тенджерка с олио и изпържете скаридите докато станат с жълтеникаво-кафяв цвят.
4. Отцедете ги върху хартиена кърпа.
На соса:
1. Разбъркайте майонезата с меда.
2. Подредете маруля в чиния за сервиране и сложете отгоре скариди. Добавете соса и отгоре поръсете с орехи.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ