Ордьовър калинка с украса от нар
Предястие от месо, майонеза и кореноплодни зеленчуци с красива украса.
Необходими продукти:
- 2 големи варени картофа
- 1 глава цвекло (варено или сурово - както го предпочитате)
- 1 голям морков (варен или суров по желание)
- 150 грама колбас по избор
- 1 опаковка майонеза
За украсата:
- зърна от нар
- черни маслини без костилки
Начин на приготвяне:
1. Направете ордьовъра на пластове като започнете с месото, нарязано на лентички.
2. Върху него настържете единия картоф и намажете с майонеза.
3. Настържете цвеклото, сложете още майонеза, после моркова и пак майонеза.
4. Завършете с рендосания картоф и плътен майонезен пласт, с който да загладите цялото блюдо.
5. Направете украсата като извадите зърната нар и ги наредите по тялото на калинката. По-лесно и без цапане ще стане, ако натопите нара заедно с ръцете си в купа с вода, изчоплите там семките и след това отцедите водата.
6. От маслинките оформете разделящата крилцата линия и главата. Можете да използвате снимката за пример.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ