Регистрация

Ордьовър Гривна с пилешко и нар

Ордьовър Гривна с пилешко и нар
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 4004

Предястие с варено пилешко месо, картофи, цвекло и майонеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 грама варено пилешко месо
  • 2 глави лук
  • 3 варени картофа
  • 2 глави варено цвекло
  • 50 грама орехи
  • 1 нар
  • майонеза, черен пипер и сол на вкус
  • 2 с.л. растителна мазнина

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука на ситно и го запържете в растителна мазнина.

2. Накъсайте пилешкото на малки хапки, прибавете го в тигана щом лука се запържи, гответе още 5 мин. и овкусете със сол и пипер.

3. Рендосайте цвеклото и картофите, а ядките смелете или начукайте. Смесете орехите с настърганото цвекло.

4. На дъното на плоска чиния обърнете права чаша с отвора надолу, така че да образува дупка в ордьовъра.

5. Около нея посипете с картофите, осолете и сложете пласт майонеза. След това изсипете запръжката и отново покрийте с майонеза. Накрая сложете и цвеклото с ядки, последен пласт майонеза и извадете чашата.

6. Украсете със семена нар. По-лесно и без да цапате ще ги отделите от плода, ако работите в съд под вода като купа или малко легенче. Опитайте!

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (4)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта