Ордьовър Гривна с пилешко и нар
Предястие с варено пилешко месо, картофи, цвекло и майонеза.
Необходими продукти:
- 300 грама варено пилешко месо
- 2 глави лук
- 3 варени картофа
- 2 глави варено цвекло
- 50 грама орехи
- 1 нар
- майонеза, черен пипер и сол на вкус
- 2 с.л. растителна мазнина
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука на ситно и го запържете в растителна мазнина.
2. Накъсайте пилешкото на малки хапки, прибавете го в тигана щом лука се запържи, гответе още 5 мин. и овкусете със сол и пипер.
3. Рендосайте цвеклото и картофите, а ядките смелете или начукайте. Смесете орехите с настърганото цвекло.
4. На дъното на плоска чиния обърнете права чаша с отвора надолу, така че да образува дупка в ордьовъра.
5. Около нея посипете с картофите, осолете и сложете пласт майонеза. След това изсипете запръжката и отново покрийте с майонеза. Накрая сложете и цвеклото с ядки, последен пласт майонеза и извадете чашата.
6. Украсете със семена нар. По-лесно и без да цапате ще ги отделите от плода, ако работите в съд под вода като купа или малко легенче. Опитайте!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ