Ордьовър с черен дроб, зеленчуци и майонеза
Мезе с брезичка, запръжка от дробчета с лук, картофи, моркови и яйца радва с незабравима украса.
Необходими продукти:
- 3 варени картофа
- 400 грама телешки или пилешки дроб - сварен
- връзка пресен лук
- 3 глави стар лук
- 100 грама черни маслини без костилки
- 3 моркова
- 200 мл растителна мазнина
- 4 сварени яйца
- 200 грама майонеза
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на ситно дроба и лука и ги смесете.
2. Запържете в растителната мазнина до потъмняване. Сложете сол и пипер на вкус.
3. В плоска салатиера по дъното настържете варените картофи и след това ги залейте със запръжката заедно с мазнината. Тя ще попие и ще направи картофите още по вкусни.
4. Наситнете пресния лук и поръсете месото отгоре.
5. Върху него намажете с майонеза и загладете.
6. Настържете морковите върху майонезата.
7. Разделете жълтъците от белтъците на варените яйца и натрошете жълтъците върху морковите. По желание сложете подправки.
8. Намажете останалата майонеза така, че да покрие плътно ордьовъра.
9. Запазете си маслини за декорация, а останалите нарежете на малки кубчета и поръсете върху майонезеното одеало.
10. Отгоре настържете белтъците, като се стараете да се разпределят равномерно по повърхността.
11. Декорирайте по желание или изпозвайте идеята за направата на брезичка, която ще измайсторите по следния начин: Стебла от майонеза или бяло сирене, напречни черти по кората на дървото от резени черни маслини; клони и листа от пресен лук или магданоз; с цяла маслина можете дори да направите хралупа в дървото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ