Салата Слънце със свинско и зеленчуци
Руски ордьовър със свинско, майонеза, грах, моркови, картофи и зеле.
Необходими продукти:
- 500 грама варено свинско месо
- 350 грама зеле
- 350 грама наситнен грах
- 1 морков
- 1 глава варено цвекло
- 3 картофа
- 1 глава лук
- растителна мазнина
- 300-400 грама майонеза
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Накъсайте вареното свинско месо на влакна.
2. Рендосайте цвеклото.
3. Картофите нарежете на тънки лентички и запържете в сгорещената мазнина.
4. Нарежете зелето, морковите и лука на тънки лентички. Осолете на вкус всяка от заготовките.
5. Вземете голяма чиния и поставяйте всички продукти в нея в кръгове отвън навътре, без да ги мешате. В средата оставете празно място.
6. Най-накрая в центъра на чинията изсипете месото и отгоре го залейте с майонеза. От майонеза можете да направите украса и по останалите продукти.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ