Регистрация

Омлет с тиква и кашкавал

Омлет с тиква и кашкавал
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1106

Безмесен омлет с кашкавал, тиква и ароматни подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г тиква
  • 200 г кашкавал
  • 6 яйца
  • 2 с.л. растителна мазнина
  • 2 люти чушлета
  • 2 скилидки чесън
  • сол, черен и червен пипер на вкус
  • малко кимион и къри на прах по желание
  • пресни зеленчуци за поднасяне:

Начин на приготвяне:

1. Тиквата почистете и рендосайте. Запържете в мазнината докато хване коричка. Разбърквайте и гответе на умерен огън, за да не прегори. След това прехвърлете в друг съд.

2. Чили чушките нарежете на ситно, намачкайте чесъна, а кашкавала - рендосайте.

3. В купа разбийте яйцата съвсем леко. Добавете в тях тиквата, кашкавала, чесъна, чилито и подправки на вкус. Пуснете фурната да загрява на 180 градуса.

4. През това време изиспете сместа в тиган или тава с огнеупорни дръжки и гответе докато се запече добре отдолу, а отгоре остане течна.

5. Прехвърлете в загрятата фурна и печете до готовност. Сервирайте на триъгълници все едно е пица.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта