Регистрация

Омлет с кашкавал и зеленчуци

Омлет с кашкавал и зеленчуци
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 9402

Вегетариански омлет на фурна с чушки и спанак.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 1/2 супена лъжица растителна мазнина
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки счукан чесън
  • 1 зелена чушка, нарязана на ленти
  • 1/2 нарязан домат
  • 4 разбити яйца
  • 1 купичка нарязан спанак
  • 1-3 супени лъжици сол
  • 1/2-1 супена лъжица черен пипер
  • 1 супена лъжица стрити сухи червени чушки
  • 1/2 купичка настърган кашкавал за пица

Начин на приготвяне:

1. В малък тиган загрейте мазнината и запържете лука, чесъна и чушката. Пържете на средновисока температура докато омекнат и придобият приятен аромат. Добавете спанака и доматите, оставете да кипне за минута две докато спанакът се спаружи.

2. В друга купа разбийте яйцата и черния пипер. Преди да добавите и останалите съставки, добавете половината от кашкавала към яйцата и разбъркайте.

3. Изсипете сместа в тенджерата и печете около 4 минути на средна температура. Бъркайте през цялото време и остържете яйцата, останали отстрани на тенджерката. Когато яйцата са почти готови, изсипете останалия кашкавал отгоре и увеличете температурата до 180 градуса.

4. Оставете да се пече няколко минути докато сиренето се запече до златистокафяво.

5. Извадете от печката и оставете да изстине. Преди да сервирате, разрежете на парчета и гарнирайте.


Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта