Облаци от бити белтъци с жълтък за център
Оригинален начин за готвене на печени яйца - бити белтъци на фурна с рохък жълтък в сърцевината.
Необходими продукти:
- 3 яйца
- щипка сол
- сол и пипер
- пресен лук
- 3 филийки хляб по желние или 3 плескавици
Начин на приготвяне:
1. Разделете жълтъците от белтъците на яйцата като всеки жълтък сложите в отделна малка купичка. Белтъците изсипете в купа заедно.
2. Добавете щипка сол към белтъците и разбийте на пяна.
3. Застелете голяма тава с хартия за печене и разделете белтъците на три топки. Без да ги спихвате ги разпределете и трите в тавата без да се докосват. Поръсете със сол и пипер
4. Печете в предварително загрята на 180 градуса за 5 минути.
5. Извадете белтъците и върху всеки облак изсипете по един жълтък. Върнете обратно във фурната на същата температура между 3 и 6 минути - зависи колко рохък искате да е жълтъкът.
6. Извадете от фурната и охладете 2-3 минути. След това поднесете върху препечен хляб или върху плескавица или бургер.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ