Нюйоркски чийзкейк на водна баня
Чийзкейк Ню-йорк стайл с бисквити, крема сирене и заквасена сметана.
Ню йорк чийз кейк е традиционна рецепта за този тип сладкиши, която служи като нарицателно за десерти с основа от бисквити и крем от яйца, крем сирене и сметана. Поне веднъж в живота си истинският ценител на вкусове трябва да го опита, а защо не и да си го приготви в домашни условия. Ето традиционната рецепта и начина на направа, показани в канала Sugar crystal kitchen.
130 грама обикновени бисквити се смилат в чопър на не много ситен прах. Следва да се смесят с 2 с.л. захар и да се залеят със 70 г разтопено масло. Маслените трохи се оформят в тава за сладкиши с махащо се дъно на плътен блат. Тавата се увива с алуминиево фолио и се запича за 10 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна. После се охлажда и без да се маха фолиото, се поставя в по-голяма тава с високи бордове.
Кремът се прави като като 4 и 1/2 бучки от по 125 грама крема сирене се размекват на стайна температура и се разбиват със 120 г захар и 60 г меко масло. Добавя се една малка купичка от 125 мл заквасена сметана и след като всичко се омеша добре, се чукват 3 яйца. Можете да добавите и ванилова есенция. Бърка се до пълна хомогенност и с получената смес се залива изпечения и охладен блат.
В тавата се налива гореща вода и съдовете се пъхват във фурната за час и петнадесет минути на 160 градуса. Трябва да се изчака да се охлади преди да се отвори формичката и да се разреже. Но пък после е наслада за сетивата. Гледайте във видеото как точно се прави.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ