Нискокалорични кексчета без захар
Сиропирани кексчета с мед и ябълки.
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 100 мл мляко
- 100 г овесено брашно (може и друго по избор)
- 70 г бяло брашно
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- 1 ябълка
- малко масло за намасляване на формичките
За сиропа:
- 80 мл вода
- 40 г мед
- 1/3 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
1. В купа смесете двата вида брашно с бакпулвера.
2. В друга купа разбийте яйцата с миксер докато увеличат обема си 3-4 пъти. Добавете млякото и разбийте съвесем кратко.
3. Постепенно при непрестанно бъркане вкарайте сухите при мокрите съставки.
4. Намажете с масло формички за мъфини и разпределете тестото в тях.
5. Ябълката разрежете на четвъртини и почстете от сърцевината и по желание кората. След това нарежете на тънки слайсове. Боцнете слайсовете в мъфините.
6. Печете в предварително загрята на 175 градуса фурна за около 25-30 минути.
7. През това време разбъркайте затоплената до 40-50 градуса вода с меда до разтваряне. Добавете канелата.
8. Сиропирайте с получения сос кексчетата щом ги извадите и са още врели. После оставете да попият сиропа. Вадете внимателно, защото са меки и може да се разпаднат.
Най-важните съставки
Хранителна стойност
192 Kcal за 100 г или 90-100 Kcal за брой.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ