Регистрация

Намачкано саламурено сирене по индийски

Намачкано саламурено сирене по индийски
Средно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 3305

Люто сирене с индийски подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г саламурено сирене
  • 1 средна до голяма глава лук
  • ч.л. чеснова паста
  • 1 средно голям домат
  • малко олио
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • гарам масала - люта подправка (на вкус)
  • кориандър на прах (на вкус)
  • щипка куркума на прах (на вкус)
  • червено чили (на вкус)
  • зелено чили (на вкус)
  • други зеленчуци на вкус

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука и доматите.

2. Сложете малко олио в тиган, но не много - около 1 с.л., защото сиренето също ще пусне мазнина.

3. Изпържете леко лука и когато си промени малко цвета, прибавете нарязаните домати.

4. Когато започнат да омекват, добавете чесновата паста.

5. Гответе докато всичко се изпържи и започне да пуска олио.

6. Бързо овкусете със сол и пипер.

7. Докато се готви всичко това, натрошете сиренето.

8. Прибавете и сиренето и доизпържете.

9. Ако обичате по-меко сирене, пържете само 2-3 мин. и разбъркайте.

10. Ако искате да е по-твърдо, оставете за 5 мин. и поднесете с хляб или индийски хляб.

11. Накрая можете да добавите и обикновено сирене, за да е по-кремообразно ястието.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта