Намачкано саламурено сирене по индийски
Люто сирене с индийски подправки.
Необходими продукти:
- 250 г саламурено сирене
- 1 средна до голяма глава лук
- ч.л. чеснова паста
- 1 средно голям домат
- малко олио
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- гарам масала - люта подправка (на вкус)
- кориандър на прах (на вкус)
- щипка куркума на прах (на вкус)
- червено чили (на вкус)
- зелено чили (на вкус)
- други зеленчуци на вкус
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука и доматите.
2. Сложете малко олио в тиган, но не много - около 1 с.л., защото сиренето също ще пусне мазнина.
3. Изпържете леко лука и когато си промени малко цвета, прибавете нарязаните домати.
4. Когато започнат да омекват, добавете чесновата паста.
5. Гответе докато всичко се изпържи и започне да пуска олио.
6. Бързо овкусете със сол и пипер.
7. Докато се готви всичко това, натрошете сиренето.
8. Прибавете и сиренето и доизпържете.
9. Ако обичате по-меко сирене, пържете само 2-3 мин. и разбъркайте.
10. Ако искате да е по-твърдо, оставете за 5 мин. и поднесете с хляб или индийски хляб.
11. Накрая можете да добавите и обикновено сирене, за да е по-кремообразно ястието.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ