Кюфтета от сирене с конфитюр
Панирани сиренца с ядки.
Необходими продукти:
- 500 грама сирене (може да опитате и с извара)
- 50 грама орехи
- 20 грама бадеми
- галета
- мазнина за пържене
- мармалад или конфитюр по избор
- пудра захар по желание
Начин на приготвяне:
1. Намачкайте хубаво сиренето (или изварата) на ръка с преса за пюре.
2. Накълцайте на ситно двата вида ядки. Можете да ги направите и на прах.
3. Смесете сиренето с ядките и по желание го минете през месомелачка, за да стане съвсем гладко.
4. Сгорещете мазнината в тиган и си пригответе съд, застлан с домакинска хартия за отцеждане на излишното олио от сиренките.
5. С ръце оформяйте сплескани питки от сиренената смес, овалвайте ги в галета и ги пържете до силно пожълтяване от всички страни.
6. Сервирайте поръсени с пудра захар и с мармалад за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ