Намачкани картофи с лук и зехтин
| Порции 2
| Видяна: 7488
Картофена салата на бучки.
Необходими продукти:
- 3 картофа, сварени до омекване
- зелен лук, нарязан
- зехтин
- бял винен оцет
- лимонов сок
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Отцедете картофите, след като ги сварите до омекване и ги сложете в същия съд, без водата. Добавете зехтин и леко затоплете на котлона за няколко минути.
2. Изключете котлона. Намачкайте картофите с вилица, но не на пюре, а наедро. Добавете зелен лук, бял винен оцет (около 1 ч.л.) и същото количество лимонов сок на вкус. Подправете добре със сол и пипер.
3. Поднесете като гарнитура към свинско или риба, полети със соса от месото.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ