Регистрация

Мусака с тиквички, кайма, картофи и гъби

Мусака с тиквички, кайма, картофи и гъби
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 761

Лесна мусака без запръжка - с основа от картофи, пласт кайма с тиквички и топинг от гъби, домат и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г картофи
  • 2 средни тиквички
  • 450 г кайма
  • 2 скилидки чесън
  • сол и пипер
  • 200 г пресни гъби
  • 1 глава лук
  • 7 с.л. олио
  • 2 яйца
  • 50 мл мляко
  • 100 г кашкавал или друго твърдо сирене
  • 1 домат
  • пресен копър

Начин на приготвяне:

1. Първо рендосайте тиквичките, защото картофите ще потъмнеят, ако ги захванете преди останалите продукти. Работете на едро ренде.

2. Смесете тиквичките с каймата и добавете нарязан на много ситно чесън, сол и пипер. Замесете.

3. Лука нарежете на тънки полумесеци и разделете на отделните влакна. Гъбите почистете и нарежете също на полумесеци. Домата разполовете и след това всяка половинка нарежете на тънки слайсове.

4. Сега вече моежете да се заемете с картофите. Обелете, измийте и рендосайте на едро ренде.

5. Намазнете правоъгълна тава с приблизителни страни 25х18 с 3 с.л. олио. Разпределете на дъното картофените стърготини плътно и на пласт с дебелина около 3 см. Поръсете със сол и пипер и покапете с още 2 с.л. олио.

6. Върху картофите разпределете на пласт каймата с тиквички, а върху нея поръсете лучените полумесеци. Отгоре подредете гъбите, ръснете сол и пипер, а върху тях - доматите. Покапете с още 2 с.л. олио.

7. Разбийте в купа яйцата с млякото, сол и пипер. Залейте ястието с този сос и увийте с алуминиево фолио.

8. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 50 минути.

9. Махнете фолиото, поръсете рендосан кашкавал или друго твърдо сирене и върнете без фолио на същата температура за още 10 минути.

10. След изваждане поръсете с наситнени листа пресен копър. Разрежете на правоъгълници или квадрати като мусака и поднесете.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта