Регистрация

Мусака с пържени картофи на тиган

Мусака с пържени картофи на тиган
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 634

Запържени картофи, покрити с кайма, домати и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г картофи
  • 6 с.л. олио
  • сол, черен и лют пипер на вкус
  • 500 г кайма
  • 3 скилидки чесън
  • 2 домата
  • 1,5 с.л. доматена салца
  • щипка захар
  • 1 ч.л. мащерка
  • 1 глава лук
  • 100 г кашкавал или друго твърдо сирене по желание

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите и ги нарежете на тънки полумесеци. Сгорещете 3 с.л. олио в тиган и изсипете картофите. Гответе на умерен огън като овкусите със сол, черен и лют пипер. Трябва да се запържат поне 7-8 минути.

2. През това време нарежете лука и доматите на полумесеци. Чесъна наситнете.

3. Извадете картофите в отделен съд и на тяхно място изсипете каймата като добавите още 3 с.л. олио. Рохкайте докато се разпадне на трохи и прибавете лука, чесъна, сол, пипер и мащерката. Залейте с доматения концентрат, ръснете щипка захар и гответе на средна степен 7-8 минути.

4. Добавете доматите, гответе още 5-6 минути докато омекнат и пресипете съдържанието на тигана в купа.

5. Върнете картофите в тигана, след това върху тях разпределете каймата и най-отгоре поръсете с рендосан кашкавал или нарязан кашкавал на плочки. Оставете да се поготви докато се разтопи кашкавалът или изври влагата, ако е останала такава.

6. Разпределете в индивидуални порции и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Neues Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта