Мусака с патладжани и сирене на фурна
Печени есенни зеленчуци с яйца и сирене.
Необходими продукти:
- 3 средни патладжана
- 3 глави кромид лук
- 3 средни домата
- 3 яйца
- 1 ч.ч. натрошено сирене
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 1 връзка магданоз
- 1 с.л. брашно
- 6-7 с.л. олио
- Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязвате патладжана на кубчета и го осолявате. Нека предстои около 30 мин., за да му излезе горчивата вода. След това го го измийте и го изстискайте.
Запържете нарязания на ситно лук в мазнината и когато промени цвета си, добавете към него патладжана. След като зеленчуците омекнат (за около 10 мин.), ги посолете и добавете към тях настърганите домати и лъжицата препечено брашно, размито в ½ чаша хладка вода. Брашното запичате предварително в тиган до златист цвят.
Махнете тенджерата от котлона и натрошете в нея сиренето и добавете нарязания на ситно магданоз. Объркайте сместа и я изсипете в тавичка. Залейте я с разбитите яйца с прясно мляко. Печете ястието в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност. Ястието ще придобие златиста коричка и така ще разберете, че е готово. Мусака е по-вкусна след като се охлади хубаво.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ