Регистрация

Мусака с патладжани и сирене на фурна

Мусака с патладжани и сирене на фурна
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 6010

Печени есенни зеленчуци с яйца и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 средни патладжана
  • 3 глави кромид лук
  • 3 средни домата
  • 3 яйца
  • 1 ч.ч. натрошено сирене
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 1 връзка магданоз
  • 1 с.л. брашно
  • 6-7 с.л. олио
  • Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарязвате патладжана на кубчета и го осолявате. Нека предстои около 30 мин., за да му излезе горчивата вода. След това го го измийте и го изстискайте.

Запържете нарязания на ситно лук в мазнината и когато промени цвета си, добавете към него патладжана. След като зеленчуците омекнат (за около 10 мин.), ги посолете и добавете към тях настърганите домати и лъжицата препечено брашно, размито в ½ чаша хладка вода. Брашното запичате предварително в тиган до златист цвят.

Махнете тенджерата от котлона и натрошете в нея сиренето и добавете нарязания на ситно магданоз. Объркайте сместа и я изсипете в тавичка. Залейте я с разбитите яйца с прясно мляко. Печете ястието в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност. Ястието ще придобие златиста коричка и така ще разберете, че е готово. Мусака е по-вкусна след като се охлади хубаво.

Добър апетит!

печени патладжани с домати, яйца и сирене

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта