Регистрация

Мусака с кашкавал и топено сирене

Мусака с кашкавал и топено сирене
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1994

Редена мусака с картофи, месо и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6-7 картофа
  • 500 г кайма
  • 3 глави лук
  • 150-200 г от любимото ви жълто сирене
  • 200 г топено сирене от кутия (меко)
  • 150 мл майонеза
  • сол и пипер на вкус
  • пресни билки за украса

Начин на приготвяне:

1. Лука и картофите обелете и нарежете на кръгчета. Разбъркайте майонезата с топеното сирене.

2. На дъното на намаслена тава наредете картофите, като ги поръсите със сол и пипер. Върху тях намажете половината от майнезено-сиренената смес.

3. Върху тях подредете половината от лучените кръгчета.

4. Замесете каймата с подправки и я сложете на пласт върху лука, като се постараете да е равномерна. Отгоре подредете останалия лук.

5. Намажете върху лука остатъка от топеното сирене с майонеза.

6. Пуснете да се пече на 180 градуса за 1 час. През това време рендосайте жълтото сирене и след 60 минути го поръсете върху ястието. Върнете да се запече до готовност.

7. Сервирайте с украса от зелени листа.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта