Мусака с кашкавал и топено сирене
Редена мусака с картофи, месо и кашкавал.
Необходими продукти:
- 6-7 картофа
- 500 г кайма
- 3 глави лук
- 150-200 г от любимото ви жълто сирене
- 200 г топено сирене от кутия (меко)
- 150 мл майонеза
- сол и пипер на вкус
- пресни билки за украса
Начин на приготвяне:
1. Лука и картофите обелете и нарежете на кръгчета. Разбъркайте майонезата с топеното сирене.
2. На дъното на намаслена тава наредете картофите, като ги поръсите със сол и пипер. Върху тях намажете половината от майнезено-сиренената смес.
3. Върху тях подредете половината от лучените кръгчета.
4. Замесете каймата с подправки и я сложете на пласт върху лука, като се постараете да е равномерна. Отгоре подредете останалия лук.
5. Намажете върху лука остатъка от топеното сирене с майонеза.
6. Пуснете да се пече на 180 градуса за 1 час. През това време рендосайте жълтото сирене и след 60 минути го поръсете върху ястието. Върнете да се запече до готовност.
7. Сервирайте с украса от зелени листа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ