Регистрация

Мусака с бутер тесто

Мусака с бутер тесто
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1252

Мусака с основа от бутер тесто, плънка от кайма и заливка от яйца и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г кайма
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • сол и пипер на вкус
  • 2 с.л. олио
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • 200 г кашкавал
  • 2 яйца
  • 1 опаковка бутер тесто

Начин на приготвяне:

1. Наситнете лука и чесъна. Сгорещете олиото и ги запържете до прозрачност. Добавете каймата и я раздробете на трохи. Гответе докато изсъхне. Добавете доматения концентрат, сол и пипер на вкус и разбъркайте хубаво.

2. Разстелете бутер тестото на дъното на правоъгълна тава, така че да я покрива. Може да има и малък борд. Изсипете запръжката вътре.

3. Разбийте яйцата и залейте баницата (муската).

4. Рендосайте отгоре кашкавала и запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта