Регистрация

Мусака от пълнен патладжан

Мусака от пълнен патладжан
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 4119

Патладжани със зеленчуци, заляти от млечен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 патладжан, срязан на две по дължина
  • 100 г нетлъста агнешка или пуешка кайма
  • половин малка глава червен лук
  • 8 чери доматчета, разполовени
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 50 г зелена леща
  • малко магданоз
  • 600 г леко меко сирене
  • 50 мл обезмаслено мляко
  • 1 малко яйце
  • 1 ч.л. брашно
  • 1 ч.л. масло
  • малко лимон

Начин на приготвяне:

1. Изровете вътрешността на патладжана и я нарежете на кубчета. Сложете малко сол и лимонов сок върху двете празни половини, обърнете обратно и отделете настрани.

2. Изпържете лука и каймата докато покафенеят, след това прибавете нарязания патладжан, доматите, пюрето, лещата и сгответе добре.

3. Разделете сместа в двете половини на патладжана. Печете при 190ºС за 40 мин., като през това време можете да приготвите соса.

Сосът се приготвя по следния начин:

1. Загрейте внимателно млякото, маслото и брашното в тиган, докато започне да кипи леко. Махнете от огъня и бавно разбъркайте енергично вътре сиренето и яйцето.

2. Изсипете соса върху пълнените патладжани когато са готови, след което пак ги върнете във фурната за още 15 мин., за да се изпече и сосът.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта