Морковена торта с глазура от крема сирене
Лесен домашен кейк с моркови.
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 1 1/2 ч.ч. олио за готвене
- 1 1/2 ч.ч. фина захар
- 500 г брашно
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. сода за хляб
- 2 ч.л. канела на прах
- 9 моркова (настъргани)
- 1 ч.ч. нарязани орехи
- 250 г крема сирене
- 3 с.л. масло
- 200 г пудра захар
- 1/4 лимонов сок
Начин на приготвяне:
1. Сложете яйцето, олиото и захарта в купа. Разбъркайте хубаво.
2. Прибавете брашното, содата за хляб, канелата и солта. Разбъркайте хубаво.
3. Накрая, прибавете настърганите моркови и нарязаните орехи. Разбъркайте до хомогенност.
4. Постелете 20-см квадратна тавичка с пергаментова хартия, като оставите двата края да се подават навън.
5. Изсипете течното тесто в тавичката за печене. Печете на 180ºC, за 35-40 мин.
6. Оставете да се охлади за 5 мин. след като се изпече.
7. За глазурата от крема сирене, разбийте сиренето и маслото на лека и пухкава смес.
8. Изсипете лимоновия сок и прибавете пудрата захар бавно. Разбъркайте хубаво.
9. Намажете сместа с крема сиренето между и върху кейка. Оставете да се охлади в хладилник за около час преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ